Over mij

De benen zijn de wielen van de creativiteit  

Wandelen, mijn grootste passie ...

Op zoek naar rust

In deze tijd, waarin iedereen het maar altijd druk, druk, druk heeft, voel ik me helemaal in mijn nopjes als ik even afstand van deze drukte kan nemen en als ik op mijn gemak door de natuur kan struinen.  

Heerlijk, de rust die dan over me heen komt.

Prachtig, al het moois dat ik dan te zien krijg, vaak in combinatie met bijzondere geluiden of voorzien van lekkere geuren.

Met andere woorden: wandelen prikkelt mijn zintuigen en nodigt uit om schitterende dingen te ontdekken !


Wandelen geeft niet alleen een mentale boost, het is voor de fysiek ook goed om al wandelend in beweging te zijn. Een gezondere verslaving bestaat er volgens mij niet ! 

De schoonheid vastleggen

Ik vind het zalig om gewapend met mijn camera in mijn eentje op pad te gaan, zodat ik naar hartelust al het moois dat de natuur ons te bieden heeft op beeld kan vastleggen. Op deze manier kan ik anderen hier achteraf ook van mee laten genieten.

Meestal heb ik daarbij het gezelschap van mijn trouwe viervoeter Siebe, die al meermaals bewezen heeft over een engelengeduld te beschikken als hij weer eens voor de zoveelste keer moet wachten tot zijn vrouwtje eindelijk tevreden is met de foto die ze wilde maken !

Het ontstaan van Grenzeloos Wandelen

Nadat ik zelf ervaren had dat het fijn kan zijn om af en toe eens aan te sluiten bij een groepje (onbekende) wandelaars, begon het bij mij te kriebelen en wilde ik zelf ook wandelingen organiseren en begeleiden. Maar zou ik dat wel durven? Zou dat wel iets voor mij zijn? En of !!! Het bleek een schot in de roos te zijn, het gaf me zoveel positieve energie, ik voelde me er zo bij openbloeien, dat ik besloot om hier meer mee te doen en zo zag na verloop van tijd "Grenzeloos Wandelen" het levenslicht !


Grenzeloos ... omdat je kan blijven wandelen, ongeacht hoelang, hoeveel, waar of wanneer.  

Grenzeloos ... omdat ik zelf aan de grens woon en omdat het een droom van me is om zowel Belgen als Nederlanders samen te brengen tot een gezellige groep wandelaars, waarbij het niet uitmaakt vanwaar je komt, maar waarbij de liefde voor de natuur en voor het wandelen elkaar naadloos kan verbinden.

Het groeiproces

Omdat Grenzeloos Wandelen me zoveel voldoening bleef schenken, wilde ik er verder in groeien. Daarom volgde ik in 2019 via Wandelsport Vlaanderen een opleiding waardoor ik me nu officieel Wandelbegeleidster mag noemen. Daar ben ik blij mee !  


In 2021 zette ik nog een stapje verder in de wandelwereld en heb ik mijn horizon verbreed door een opleiding tot Wandelcoach en Wandelcoaching voor groepen te volgen. Daarna volgden nog een aantal andere opleidingen, met als uiteindelijk doel mensen die in een rouw & verliesproces zitten of die last hebben van allerlei stress gerelateerde klachten te begeleiden naar meer rust in hun leven, zodat zij hun levenspad energieker en veerkrachtiger verder kunnen bewandelen. De natuur vormt hierbij steeds een leidraad. Vandaar dat ik als naam voor mijn praktijk gekozen heb voor Natuur als kompas.  
Het geeft me veel voldoening om mensen in hun groeiproces te kunnen ondersteunen en om op deze manier mijn steentje er toe te kunnen bijdragen om de wereld weer een beetje mooier te maken  🙏

Mocht je interesse hebben om me ook als wandel- en natuurcoach te volgen, dan kan dat via de website van Natuur als kompas of via Facebook Natuur als kompas  of   Instagram Natuur als kompas

Korte historiek

  • 2016: opstart en beheer FB-groep GR128
  • 2017: start begeleiden van wandelingen
  • 2018: opstart FB-pagina Grenzeloos Wandelen
  • 2019: opleiding Wandelbegeleidster
  • 2020: opstart en beheer FB-groep GR561
  • 2021: opleiding Wandelcoach
  • 2021: opstart FB-pagina en Instagram-account  Natuur als kompas

Een vleugje geschiedenis ...

Als kind ging ik samen met mijn ouders en mijn zus jaarlijks op wandelvakantie in Zwitserland. 't Was een traditie om dan weken op voorhand al in onze eigen omgeving "de bergschoenen" te gaan inlopen. Ook het aantal kilometers werd daarbij geleidelijk aan opgebouwd. Ik vond het allemaal prima...


Maar op een gegeven moment veranderde dat, want als puber had ik wel iets beters te doen in mijn vrije tijd, toch ?!  Ik had helemaal geen zin meer in een wandelvakantie ... geen interesse meer in Zwitserland ...    

Wandelen verdween dus ook jarenlang naar de achtergrond, maar kwam na heel wat dwalingen als een boemerang terug in mijn leven.

Het werd een verslaving die mij nu nog steeds in z'n greep heeft !


Terugkijkend in de tijd, kan ik wel stellen dat ik mijn ouders hier dankbaar voor mag zijn.  Zij hebben me o.a. door die jaarlijkse vakanties behalve het wandelen ook de liefde voor de mooie natuur bijgebracht. Zij hebben me op één of andere manier "besmet" met dit gezonde virus en ik hoop dat ik dat op mijn beurt nog aan heel wat mensen kan doorgeven !